Katten rassen: kies wat bij u past

Zit u er over na te denken om een huisdier te nemen? Dan is een kat een goede optie. Een kat hoeft u niet uit te laten en kunt u vaak gewoon naar buiten laten zodat hij of zij kan bewegen en zijn of haar behoefte kan doen. Hoewel dit voor veel katten geldt, zijn katten lang niet altijd hetzelfde. Er zijn bijvoorbeeld veel katten rassen. Kies het ras wat bij u past.

Over de rassen

Heel veel katten in Nederland zijn niet van een bepaald ras. Toch zijn er ook heel veel raskatten in Nederland. U heeft keuze uit verschillende rassen. Als u een ras kiest, kiest u voor een bepaald uiterlijk, maar weet u ook wat u kunt verwachten van het gedrag van de kat. Dit is handig. U weet alles over de haren en het verharen, maar ook over of de kat bijvoorbeeld sociaal is of niet. Zo kunt u een kat zoeken die zoveel mogelijk bij uw eisen en wensen past zodat u de rest van de kat zijn leven van de kat zult genieten.

Alle informatie

Alle informatie per kattenras vindt u op Zoekdierenarts.nl. U vindt hier ook informatie over alle andere onderwerpen die te maken hebben met huisdieren en u kunt dierenartsen in de buurt vinden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.