Alles over historie, evenementen en schoenenwinkels in Zutphen

Wilt u binnenkort een dagje of weekend naar Zutphen? Of bent u aan het overwegen om te gaan verhuizen naar Zutphen? Neem dan eens een kijkje op de website Zutphen Bruist. Op deze website vindt u alle informatie over Zutphen. U vindt hier informatie over de IJssel, geschiedenis van de stad, maar ook alle restaurants, evenementen, musea en schoenenwinkels in Zutphen

Geschieden van Zutphen

Om u alvast een voorproefje te geven van wat er allemaal over Zutphen valt te vertellen, zal ik wat vertellen over de geschiedenis van deze hanze- en torenstad. In de Romeinse tijd was Zutphen een Frankische nederzetting. Hierdoor is Zutphen al 1700 jaar bewoond en daarmee één van de oudste steden die Nederland kent. De naam heeft de stad te danken aan Zuid-Venne. Dit is een rivierduinencomplex tussen drassige weidegrond. De gracht en ringwal die Zutphen kent is gemaakt nadat de stad in de 9e eeuw door Vikingen was verwoest. De gracht en ringwal zijn niet helemaal meer te herkennen, maar onder andere de groenmarkt, houtmarkt en zaadmarkt waren hier onderdeel van. Zutphen werd officieel een stad tussen 1191 en 1196 toen de stad stadrechten van graaf Otto van Gelre kreeg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de historie van deze stad? Of bent u op zoek naar een restaurant in Zutphen? Ga dan naar de website voor alle informatie die u als toerist of (toekomstige) inwoner moet weten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.